nyheter

Nypremiär av Bakverk på ZebraDans 12 oktober

27 juni 2019

Den 12 oktober kl 13.00 har Bakverk nypremiär på ZebraDans. Bakverk är en humoristisk och poetisk dansföreställning för barn 3-8 år.  Föreställningen sattes upp för första gången 1999 och nu, 20 år senare, har JELNEK fått äran att ärva den av Dansgrupppen Agnes. Läs mer

Kultursommarjobb dans är nu igång

17 juni 2019

Idag välkomnar vi de 23 nya sommarjobbarna som via Region Stockholm kommer att arbeta hos oss som dansare under tre veckor. De första två veckorna sätter vi ihop en föreställning med dansarna och sista veckan åker de på turné runtom i Stockholm. Wow!

Läs modellhandboken om projektet KOKO/Kommunkoreograf

26 maj 2019

Nu har DIS släppt modellhandboken för KOKO. Boken ska fungera som ett stöd för kommuner som vill arbeta med en kommunkoreograf för att fler kommuninvånare ska få möta dansen med långsiktiga avtryck. Läs boken digitalt

Igår fick KAKEL 3:e pris på Screen Dance Festival. Juryns motivering löd: "En finurlig verklighetsflykt med ett vackert sammansatt foto och fin känsla för form och detaljer." Extra stort tack till alla underbara ungdomar som var med i filmen!

Vårens utbudsdagar för 90°F: Göteborg, Örebro och Gävle

1 mars 2019

I vår åker vi bland annat till Göteborg, Örebro och Gävle för att visa ett utdrag ur 90°F. Exakta datum och tider finns i vårt spelschema!

Klicka här för att se trailern till nya dansfilmen KAKEL! Du har väl inte missat att det är premiär av hela filmen under eventet Dansfest i Huddinge med JELNEK nu på lördag. För program och mer info om eventet klicka här.

Under Folk och Kultur (ett kulturpolitiskt konvent i Eskilstuna 6-9 februari 2019) berättar DIS/Dans i Stockholms stad och län om det treåriga projektet KOKO/Kommunkoreograf - en modell för dansresidens. Den 8 februari kl 13-14 presenteras den nya metodhandboken för hur samarbeten mellan kommunens olika förvaltningar och danskonstnärer kan se ut.

Kom och fira KOKO-året med oss den 16 februari kl 17-21! Kvällen bjuder på dansframträdanden av en mängd föreningar i området, musik, dansgolv, prova-på-dans och annat kul för alla åldrar! Läs mer här

Jullovsläger och dansfilmsinspelning

15 december 2018

Den 3-6 januari anordnar vi ett jullovsläger i Vårby. Mellan kl 10-14 varje dag kommer vi att dansa tillsammans och även spela in en dansfilm. Lägret riktar sig till dig som är 10-13 år och det är gratis. Skriv till oss för anmälan och för mer info!

Skapa Dans Riksfinal på Riksteatern

4 november 2018

Igår var det riksfinal för Skapa dans och JELNEK var på plats i en mängd olika roller. Först och främst var vi publik till fantastiska dansare från hela Sverige och i pausen bjöd vi även på pausunderhållning i form av dansfest! Värd under hela kvällen var vår eminenta Lovisa. Puh vilken underbar kväll!

1/5

Please reload