föreställningar & projekt

Föreställningar

Tre sockerbagare skapar bakverk med kavlar, dans och deg. I denna humoristiska föreställning möts dikt och dans bland prinsesstårtor och sockertoppar. I en efterföljande dansverkstad får barnen själva prova på att jäsa, vispa och vara deg. 

Jelnek 90F-2-5.jpg

90°F [NITTIO GRADER FAR AND HEIGHT] är en dansföreställning om närhet och att våga släppa någon inpå livet. Vi omprövar vad det betyder att vara stark och gestaltar hur nära relationer kan få oss att både bygga och rasera våra inre murar. 

JELNEK har tagit del av tankar kring temat hjälp från elever i årskurs 6. Elevernas texter och koreografier har inspirerat till föreställningen Ingen är en ö. En föreställning om hjälp.
 

EpicName är en dansföreställning som behandlar yttrandefrihet, anonymitet och nonsens. Föreställningen är inspirerad av olika internetsidor och memes samt det konstanta flödet av information som internet består av.
 

Projekt

Under 2018 fick JELNEK äran att husera som KOKO/Kommunkoreograf i Huddinge. KOKO/Kommunkoreograf är utvecklingsprojekt hos DIS som drev 2016-2018 för att stärka och utveckla strukturerna kring ett dansresidens i en kommun. 

KAKEL pool vit.jpg

KAKEL är en dansfilm som skapades av JELNEK och filmaren Jennifer Drotz Ruhn tillsammans med 23 ungdomar mellan 8-16 år i Huddinge kommun. I april 2019 fick KAKEL pris på dansfilmsfestivalen
ScreenDance Festival.

xIMG_9706.jpg

Dansverksamhet i Vårby för dig mellan 9-13 år. Vi käkar mellis och snackar, sen dansar vi! Du får skapa egna koreografier, lära dig nya danssteg, improvisera och släppa loss! Det är helt gratis och du behöver inte anmäla dig i förväg. 

Sommaren 2019 fick vi äran att arbeta med 23 st ungdomar från Stockholms län. Under tre veckor fick de arbeta som dansare och även åka på turné till deras hemkommuner och stadsdelar. Kultursommarjobb dans finansieras av Region Stockholm.