om oss

JELNEK

Danskompaniet JELNEK har sin bas i Stockholm och verkar över hela Sverige med att sprida dans genom föreställningar, projekt och workshops. Vi är övertygade om att dans är till för alla.

Samtliga av kompaniets medlemmar är utbildade vid kandidatprogrammet i danspedagogik på DOCH, Dans och Cirkushögskolan, och brinner för att möta barn, ungdomar och vuxna genom dans. 

Demokratiskt styrt

JELNEK är ett demokratiskt styrt danskompani som koreograferar, producerar och distribuerar sina föreställningar själva. Vi tror att kollektiva processer är kvalitativa processer och strävar efter att vår verksamhet ska genomsyras av demokratiska metoder, såväl i dansstudion som i vår undervisning.

Barn- och ungdomspublik

JELNEK arbetar mot barn och ungdomar som främsta målgrupp och vi har en stor vana av att paketera våra föreställningar i en pedagogisk kontext. Genom att arbeta nära vår målgrupp i residens och projekt i skolor har vi utvecklat ett arbetssätt och en ton som gör att våra föreställningar och vår övriga verksamhet är begriplig även för en ung publik som är ovan vid scenkonst.

Vi strävar efter att avmystifiera danskonsten utan att tumma på den konstnärliga kvaliteten. Vi tycker att det är viktigt att barn och ungdomar får känna sig delaktiga i konstupplevelser som inte är ordbaserade och som utmanar dem att ta till sig något som är abstrakt.

Verksamhetsberättelser

Nedan kan du klicka på verksamhetsberättelsen för 2018 och för 2019. Där du kan läsa en sammanfattning av åren, se bilder samt hitta länkar till videos och trailers som producerats under åren. Klicka på bilderna för att öppna verksamhetsberättelserna.

2020

Skärmavbild 2021-12-02 kl. 16.35.00.png

2019

Skärmavbild 2020-03-27 kl. 12.19.21.png

2018

Skärmavbild 2019-09-26 kl. 22.37.15.png