top of page

Om oss

JELNEK

Danskompaniet JELNEK har sin bas i Stockholm och verkar över hela Sverige med att sprida dans genom föreställningar, projekt och workshops. Vi är övertygade om att dans är till för alla.

Samtliga av kompaniets medlemmar är utbildade vid kandidatprogrammet i danspedagogik på DOCH, Dans och Cirkushögskolan, och brinner för att möta barn, ungdomar och vuxna genom dans. 

Demokratiskt styrt

JELNEK är ett demokratiskt styrt danskompani som koreograferar, producerar och distribuerar sina föreställningar själva. Vi tror att kollektiva processer är kvalitativa processer och strävar efter att vår verksamhet ska genomsyras av demokratiska metoder, såväl i dansstudion som i vår undervisning.

Barn- och ungdomspublik

JELNEK arbetar mot barn och ungdomar som främsta målgrupp och vi har en stor vana av att paketera våra föreställningar i en pedagogisk kontext. Genom att arbeta nära vår målgrupp i residens och projekt i skolor har vi utvecklat ett arbetssätt och en ton som gör att våra föreställningar och vår övriga verksamhet är begriplig även för en ung publik som är ovan vid scenkonst.

Vi strävar efter att avmystifiera danskonsten utan att tumma på den konstnärliga kvaliteten. Vi tycker att det är viktigt att barn och ungdomar får känna sig delaktiga i konstupplevelser som inte är ordbaserade och som utmanar dem att ta till sig något som är abstrakt.

Några fina ord...

”Vi hade ett väldigt bra samarbete, hela vägen från start till föreställning. JELNEK var lyhörda för våra önskemål och var enkla jobba tillsammans med.

I mitt arbete som tidigare projektledare för Ung08-festivalen och numera chef för Folkans fritidsgård i Boo folkets hus, har jag stor erfarenhet av samverkan med olika kulturaktörer som gör aktiviteter och samarbeten med ungdomar.

Jag vet att det är en konst att lyckas och jag var mycket positivt överraskad av JELNEKs kompetens och engagemang. Jag kan varmt rekommendera alla fritidsgårdar och skolor att samarbeta med dem.”

/Annica Grahn Seton
Tidigare chef Folkans fritidsgård, Boo folkets hus

bottom of page