top of page

projekt

Dans på röda linjen 2019-11.jpg
ladda ned.jpg

Foto: Jennifer Drotz Ruhn

resize.jpg

Som avslutning på KOKO-året skapade vi dansfilmen KAKEL. Genom filmen plockade vi upp Huddinge kommuns fokus på temat plats/identitet med hjälp av ungdomar från Dansa/snacka och MOVE. Filmen har sedan dess vunnit pris på ScreenDance Festival Stockholm. Läs mer och se trailern 

För att fira året som KOKO/Kommunkoreografer arrangerade vi en stor Dansfest på Huddinge kulturhus hos Folkes. Dansfesten blev ett möte mellan alla föreningar och grupper som vi mött under året, men var också ett tillfälle för fler dansföreningar att mötas och fira dansen tillsammans genom att dela med sig av sin verksamhet..

Under 2018 fick JELNEK äran att husera som KOKO/ Kommunkoreograf i Huddinge. Som kommunkoreografer verkade vi bland annat i Skogås, Centrala Huddinge och Vårby.

 

Vi började året med att möta åk 7 genom att visa föreställningen Ingen är en ö på Tonsalen/Teater Sláva och arrangera Lunchbeat (överaskningsdisco) på flera skolor. Under april skapade vi en Flashmob för Dansens dag med föreningarna Huddinge basket, MOVE, Unga Slava, Vårby ungdomar och ABF som samlade nästan hundra medverkande. Se trailern 

I början av sommaren arbetade vi fram 90°F genom ett residens på dansskolan MOVE. Föreställningen hade premiär i augusti på Tonsalen/Teater Sláva i Huddinge och spelades för åk 6.

 

Dansa/snacka är ett koncept som vi skapade till KOKO/Kommunkoreograf i samarbete med ABF i Vårby Gård. Målgruppen var barn från 10-13 år och var ett tillfälle för den nyfikne att prova på olika dansstilar, eget skapande men även för att ha tid till att fika och snacka. Dansa/snacka pågick regelbundet hela året och har fortsatt under vårterminen 2019 genom stöd från Kulturförvaltningen Stockholm. 

Under året anordnades även lovverksamhet. I början av sommaren var vi en del av Fullersta gårds konst- och danskollo och i samarbete med ABF Vårby gård anordnade vi dansläger under både höst- och jullovet.

Som kommunkoreografer blev vi även inbjudna till att bland annat skapa ett platsspecifikt dansverk på Södertörns Rådslag genom en förfrågan från Anna Källblad samt att hålla i pausunderhållningen på danstävlingen Danskarusellen på Huset Huddinge genom  Studiefrämjandet.

Modellhandbok

Nu har DIS släppt en modellhandbok som ska fungera som ett stöd för kommuner som vill arbeta med en kommunkoreograf.
KOKO-modellen kommer att fortsätta att utvecklas för att fler kommuninvånare ska få möta dansen i sin närmiljö med djupa och långsiktiga avtryck.
Ladda ner boken digitalt

KOKO/Kommunkoreograf är utvecklingsprojekt hos DIS som drev 2016-2018 för att stärka och utveckla strukturerna kring ett dansresidens i en kommun. DIS har genom medel från Kulturrådet och Stockholms läns landsting hittills utlyst fem dansresidens där danskonstnären eller dansgruppen blir KOKO/Kommunkoreograf i en kommun i länet.

Läs mer här

Projektet KOKO/Kommunkoreograf

KOKO/Kommunkoreografer i Huddinge

Filmer

Dansfesten - avslutning på KOKO/Kommunkoreograf

Flashmob på Dansens dag

KAKEL (trailer)

bottom of page