skapande skola

IMG_4619_edited.jpg

Vi kommer till er!

Vill ni göra ett projekt med oss på er skola? Vill ni  ta del av en föreställning med tillhörande samtals- och dansworkshops, göra en egen flashmob eller att vi kommer och hjälper er att skapa en egen dansföreställning? Vi erbjuder skräddarsydda workshops för just er. 

 

Samtliga av JELNEK medlemmar är utbildade danspedagoger vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan. Vi har mångårig erfarenhet av undervisning och brinner för att möta barn och ungdomar i samtal och genom dans.

Alla skolor kan, via skolans huvudman, söka bidrag från Kulturförvaltningen till Skapande skola-projekt. Bidraget kan sökas för lönekostnader, arvoden och reskostnader för att ge elever möjlighet att uppleva professionell konst och kultur. Bidraget kan också användas till att låta eleverna få skapa själva tillsammans med professionella kulturaktörer. Läs mer på Kulturrådets hemsida eller kontakta oss för mer information.

Skärmavbild 2020-01-27 kl. 22.22.18.png

Tips på föreställningar

10-19 år

90°F 

Vad händer med sinnet när kroppen är riktigt trött? Hur reagerar kroppen när sinnet är utsatt? 90°F är en föreställning där vi undersöker fysisk och psykisk utmattning - ett test med bultande hjärtan, skörhet och mjölksyra. 

3-8 år

Bakverk

Tre sockerbagare skapar bakverk med kavlar, dans och deg. I denna humoristiska föreställning möts dikt och dans bland prinsesstårtor och sockertoppar. I en dansverkstad får barnen själva prova på att jäsa, vispa och vara deg. 

9-15 år

Ingen är en ö

Ingen är en ö har utvecklats under ett residens på fritidsgården Station 7. JELNEK har tagit del av elevers tankar kring temat hjälp. Elevernas texter och koreografier har sedan inspirerat till Ingen är en ö. En föreställning om hjälp. 

Några fina ord...

”Vi hade ett väldigt bra samarbete, hela vägen från start till föreställning. JELNEK var lyhörda för våra önskemål och var enkla jobba tillsammans med.

I mitt arbete som tidigare projektledare för Ung08-festivalen och numera chef för Folkans fritidsgård i Boo folkets hus, har jag stor erfarenhet av samverkan med olika kulturaktörer som gör aktiviteter och samarbeten med ungdomar.

Jag vet att det är en konst att lyckas och jag var mycket positivt överraskad av JELNEKs kompetens och engagemang. Jag kan varmt rekommendera alla fritidsgårdar och skolor att samarbeta med dem.”

/Annica Grahn Seton
Chef Folkans fritidsgård, Boo folkets hus